Hytrans Fire Systems – Sistemul mobil pentru transportul apei la mare distanţă

Hytrans Fire Systems – Sistemul mobil pentru transportul apei la mare distanţă

Introducere
Atât în cazul incendiilor, mai ales a celor de mare amploare, cât şi în cazul inundaţiilor, una dintre problemele principale ale unităţilor de intervenţie o reprezintă pomparea unor mari cantităţi de apă. Pentru aducerea apei la locul incendiului, precum şi pentru pomparea unor cantităţi uriaşe de apă din zonele inundate, există numeroase soluţii tehnice. Se poate spune că aspectul – cheie îl reprezintă timpul, la care se adaugă şi cantitatea de mijloace tehnice puse în joc, numărul de persoane implicate şi logistica, în general. Aceste situaţii sunt rezolvate foarte eficient de sistemul de transport la distanţă al apei denumit Hytrans Fire Systems, produs al companiei olandeze Hytrans Fire System b.v., pentru care societatea PYRONOVA este distribuitor oficial şi partener de service în Slovacia, Cehia și România.

Hytrans este un sistem container unic, folosit pentru pomparea unor cantităţi mari de apă de la mare adâncime şi pe distanţe lungi. Apa poate fi pompată de la 50 de metri adâncime şi transportată câteva sute de metri sau chiar kilometri. Volumul de apă transportat este de obicei de la 3.000 L/min până la 24.000 L/min, şi prin configurare specială, chiar 50.000 L/min.

Componentele sistemului Hytrans

Echipamentul Hytrans Fire System este format din motor și unitate de pompare, furtunuri şi bobină pentru rularea furtunurilor hidraulice.

Principiul de funcţionare
Unitatea de pompare este formată dintr-o pompă mobilă plutitoare și submersibilă care se conectează prin furtunuri hidraulice cu o lungime de până la 60 m, de un motor diesel, care pune în funcțiune o pompă hidraulică. Rotațiile motorului se transmit asupra pompei hidraulice și sunt proporționale cu capacitatea pompei plutitoare. Caracterul excepțional al sistemului rezidă mai ales în capacitatea de a pompa apă de la o adâncime de până la 60 m, funcționarea în regim cavitație, manevrabilitatea, pregătirea rapidă pentru intervenție, strângerea ușoară și rapidă a furtunurilor după intervenție, accesul în teren dificil, posibilitatea manevrării echipamentului din elicopter. Pregătirea echipamentelor pentru utilizare, precum şi întregul traseu de transport al furtunurilor, este o chestiune de câteva zeci de minute. Furtunurile sunt ambalate înapoi, utilizând o unitate specială de recuperare a furtunurilor cu viteza de 4 km/h, necesitând doar operaţiuni minime.

Echipamentul este util pentru aprovizionarea cu apă în timpul incendiilor extinse, incendii de pădure sau de pompare a apei în timpul inundaţiilor, dar şi pentru alimentarea cu apă potabilă a taberelor umanitare, etc.

Principalele avantaje:
• Pregătire rapidă şi intervenţie completă;
• Volume mari de apă transportată pe distanţe lungi;
• Cerinţe minime privind operarea şi echipamentul comparativ cu metodele convenţionale;
• Sistemul container nu necesită nici o altă tehnologie pentru manipulare şi pregătire a echipamentului;
• Containerele sunt adaptate chiar şi pentru transportul cu elicopterul.

Pentru mai multe informaţii legate de acest sistem, vă stăm la dispoziţie sau puteţi vizita site-ul distribuitorului Hytrans: http://www.hytransfiresystem.com/.

Next Post:
Previous Post: