Demonstraţie echipamente Hytrans Fire Systems – iulie 2015, Snagov

Demonstraţie echipamente Hytrans Fire Systems – iulie 2015, Snagov

Pyronova a organizat anul acesta, pe data de 1 iulie, în zona lacului Snagov, o demonstrație a echipamentelor Hytrans Fire Systems pentru brigăzile de apărare civilă din România și reprezentanți din industria petrochimică sau nucleară. Echipamentele prezentate, fabricate de producătorul olandez Hytrans Fire System, se bazează pe o tehnologie unică în lume de pompare la scara largă a apei pe distanțe foarte lungi, cu alimentare de la surse de apă deschise și greu accesibile sau aflate la mare adâncime.

Autospeciala Inundatii (7) Autospeciala Inundatii (11)

Unitățile prezentate în cadrul evenimentului sunt mobile și ușor de montat/demontat, în doar câteva minute, cu un minim de personal. O singură astfel de unitate poate înlocui chiar și 10 autospeciale de stingere a incendiilor aflate în dotarea standard a echipajelor de pompieri. În plus, cu ajutorul lor se poate obține apa din surse imposibil de accesat în mod normal, cum ar fi albia abruptă a unui râu.

Sistemele Hytrans sunt atât de versatile, încât un singur utilaj-vehicul poate rezolva situații de incendii de pădure unde sursa de apă este la kilometri distanță sau în caz de inundații, cu scopul retrimiterii în matca râului a unor cantități de zeci de metri cubi de apă pe minut.

La evenimentul care a avut loc la Snagov, reprezentanții Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență au avut ocazia să vadă cum din autospeciala sosită pe cale rutieră din Olanda s-a putut instala, în doar câteva minute, o unitate de pompare pentru 50.000 litri/minut, cu numai 3 oameni. În aceste condiții, o piscină de dimensiuni olimpice poate fi golită complet în mai puțin de 1 oră.

În altă configurație, utilajul a generat un jet de 3.000 l/minut și 50 metri înălțime. La acest debit, o autospecială clasică precum cele aflate în posesia Inspectoratelor de Urgență din România ar fi golită în 3 minute, astfel că pentru menținerea jetului ar fi necesare alte autospeciale în continuă circulație pentru realimentare.

Toți participanții s-au declarat impresionați de performanțele echipamentelor prezentate și au considerat că reprezintă o necesitate urgentă pentru multe zone din România afectate recurent de incendii sau inundații.

Hytrans a livrat începând cu anul 1988 sute de utilaje pe tot globul, acestea fiind folosite deja în cazul unor dezastre celebre precum incendiile de la reactorul nuclear Fukushima, Japonia (2010) și de la rafinăria Bouncefield, UK (2005) sau inundațiile din Praga, Republica Cehă (2002) și de la Somerset, UK (2014).

Demonstraţie echipament Hydrosub HS150:

ppp ooo143920432988569oDSC_2130

Modulul de inundaţii Flood Module:

Autospeciala Inundatii (16)DSC_2086

Unitatea mobilă pentru recuperarea furtunului (Hose Recovery Unit):

DSC_2340

Mai multe detalii despre echipamentele Hytrans găsiţi aici sau pe site-ul companiei Hytrans Fire Systems.

Pentru a înţelege mai bine modul de funcţionare, vă invităm să urmăriţi următorul video.

Sursa video: www.youtube.com

Next Post:
Previous Post: