Minőségi garancia: VdS

Minőségi garancia: VdS

A PYRONOVA társaság a tűzvédelem területén a legnagyobb minőséget szeretné biztosítani. Ezért a VdS minősítésével összefüggő független ellenőrző szervezet által hozott döntés nem egy hosszadalmas folyamat eredménye volt. A VdS a piacon a minőség legnagyobb biztosítékát jelenti, tehát a tűzvédelem és biztonság területén a lehető legnagyobb biztonság garanciáját képviseli. Büszkék vagyunk arra, hogy társaságunk olyan jó képességű szakembereket alkalmaz, akik tapasztalataik és szakmai tudásuk által elősegítették a minősítés elérését. De mi is tulajdonképpen a Vds? És miért olyan nehéz a minősítés elérése?

Mi az a VdS?
Ellenőrzött, jóváhagyott, biztonságos
A VdS egy független ellenőrző szervezet, amely évtizedeken át biztosítja a tűzvédelem és tűzbiztonság területén a biztonságot és a bizalmat. Innovatív és haladó biztonsági tervezetek kidolgozását végzi vezető gyártók legnagyobb ipari vállalatai számára. A kontrollszolgáltatások, minősítés, legmodernebb laboratóriumok, a továbbképzések és publikációk terjedelmes spektruma a VdS-t olyan ideális pozícióba állítja, melynek megfelelően az a szolgáltatások egyedülálló és minőségi portfólióját kínálja, és amely szüntelenül új biztonsági követelményeket szab meg a nemzetközi piac számára.
A VdS minősítésnek jó híre van a gyártók, a szolgáltató cégek, valamint a fogyasztók körében. Bizalmat kelt, és azt a biztonságot nyújtja, hogy a berendezések összetevő elemei, a rendszerek és a szolgáltatások megfelelnek a legfontosabb átvizsgált szabványoknak.
Szolgáltatások terjedelme

A VdS az alábbiak részére kínál minősítéseket:
– Termékek (összetevők, berendezések, rendszerek)
– Üzembehelyezések és szakosodott társaságok
– Beszállító társaságok
– Villanyszerelési berendezéseket ellenőrző szakemberek
– Minőségmenedzsment rendszere az ISO 9001 szerint
– Munkahelyi biztonság és egészségvédelem, biztonsági rendszerek vezérlése BS OMSAS 18001 szerint
– Tűzoltó berendezésekkel végzett védelem új koncepciója

Minősítés
A VdS egy független intézmény szakvéleményére támaszkodik. A függetlenséget az akkreditációk száma bizonyítja, ezenkívül ez a teljes megbízhatóság és az egyedülálló képességek legjobb bizonyítéka. Ezen kívül itt van az olyan fogyasztók tapasztalható növekedése, akik egyre gyakrabban a biztonság szempontjából az optimális minőséget biztosító termékeket és szolgáltatásokat választják. Ezt a benyomást a fogyasztóknál pont a VdS minőségi jel nyújtja.
Az egész VdS jóváhagyási eljárás alapját a Comité Européen des Assurances tűzvédelmi műszaki berendezéseinek és biztonsági rendszereinek telepítésére vonatkozó koordinált specifikációk alkotják.

A végleges minősítés a tűzoltó berendezések alábbi típusaira szerezhető be:
• Tűzvédelmi sprinkler rendszerek
• Vízzel oltó rendszerek
• Habbal oltó rendszerek
• Kialakuló szikrák meghatározását, azok elszigetelését és eloltását végző tűzvédelmi rendszerek
• CO2-alapú tűzoltó (kis- és nagynyomású) rendszerek
• Gázzal oltó rendszerek (cseppfolyósítás nélküli inert gázok és halogénezett szénhidrogének használatával )
• Elektromos berendezések és készülékek védelmét szolgáló rendszerek (nagynyomású CO2, cseppfolyósítás nélküli inert gázok, halogénezett szénhidrogének).
• Speciális tűzoltó rendszerek (pl. konyhák védelmét szolgáló rendszerek, oxigén kiszorítás elvén működő készülékek)
• Finomra történő porlasztást alkalmazó tűzoltó (kis- és nagynyomású) rendszerek

A Pyronova a sprinkler és elárasztói tűzoltó rendszerekre VdS minősítéssel rendelkezik. A folyó évtől számítva a Pyronova Románia cég is sprinkler és elárasztói tűzoltó rendszerekre vonatkozó ideiglenes minősítésekkel rendelkezik, ezeket 2,5 év múlva alá kell vetni az ideiglenes minősítés szigorú szabályainak. Ezen időszak alatt a társaságok kötelesek részletes projekt dokumentációt beküldeni, és a minősítéssel összefüggő előírt követelményeket betartani.
A célunk az, hogy olyan cég legyünk, amely a minőség legmagasabb fokát biztosítja. A vevőinek a biztonság érzetét nyújtja, elégedett vásárlók sokaságánál és megbízható beszállítói láncoknál bevált olyan gyakorlati megoldásokat kínál számukra, amelyek minőségi kereskedelmi eljárást és szolgáltatásokat biztosítanak számunkra. Mindezen elveket a VdS tartalmazza.

Previous Post: