Hytrans

Egyedülálló tartályrendszer nagy mennyiségű víz nagy mélységből és nagy távolságra történő szivattyúzására.  Akár 50 m mélyből képes vizet szivattyúzni, és néhány száz méterre, sőt néhány kilométerre szállítani. A szállított vízmennyiség rendszerint 3000 l/perctől 24 000 l/percig terjed, speciális konfiguráció estén pedig elérheti az 50 000 l/percet is.

Alapja a dízelmotorral hajtott hidraulikus szivattyú, amely hidraulikus tömlők révén biztosítja a vízszivattyú hajtását. Egyedülálló abban is, hogy zavartalanul szivattyúz akkor is, ha csak részben merül a vízbe – kavitációs üzemmód. A berendezés teljesen automatikus, és alig igényli kezelőszemélyzet beavatkozását. A berendezés üzembehelyzése és az egész tömlőrendszer kiépítése ugyancsak néhány tíz perc kérdése.  A tömlők visszacsomagolása speciális csörlő segítségével, kb. 4 km/óra sebességgel történik, és kezelőszemélyzet minimális beavatkozását igényli.

E berendezés üzembe helyezése alkalmas a nagymértű tüzek vagy erdőtüzek oltásához szükséges vízellátás esetében, szivattyúzás árvizek esetében, vagy akár humanitárius táborok ivóvíz ellátása esetében is.

Fő előnyei:

  • A bevetés gyors előkészítése és befejezése
  • Hatalmas mennyiségű víz szállítása és a szállítási távolság
  • Kezelése a hagyományos módszerekkel szemben egyszerűbb, gépigénye minimális
  • A konténerezett rendszer nem igényel semmilyen gépi technikát a berendezés kezeléséhez és előkészítéséhez
  • A tartályok helikopterrel való szállításra is alkalmasak