Perimetria – az adott létesítmény (objektum) külső határainak megőrzése

Üvegszálas optikai határoló

A rendszer egy kültéri optikai kábelt használ fel körülebül 30 cm-el a földbe helyezve. Lehetséges a talajon/kerítésen/falon keresztüli átmenet is. Az optikai szál hosszúsága akár több tíz kilóméteres is lehet és virtuálisan akár 4000 zónára is felosztható. Minden zóna paraméterezhető az engedélyezetlen behatolás ellen és lehetőség van a független riasztás beindítására. Egész hosszában, az üvegszál nem igényel elektromos áramot, és nem bocsát ki elektromágneses energiát. Az érzékelési elv tekintetében, a rendszer nagymértékben ellenáll a hamis vagy téves riasztásoknak,valamint az időjárási körülményeknek (köd, eső, hó, szél) és független a behatoló mozgási típusától – gyaloglás, futás, kúszás, járművel való utazás.  Minden behatolás továbbítva van a virtuális térképre.

A rendszer széleskörű tevékenységeket képes érzékelni, mint például az ásás és alagútáttörés, lövöldözés, de akár a repülőgépek mozgását a levegőben. A rendszer rugalmassága lehetővé teszi az ügyfelekkel való együttműködést oly módon, hogy létre legyen hozva egy kifinomult biztonsági rendszer a különböző típusú okok tekintetében, az úgynevezett „inteligens zónák“ felhasználásával.

A rendszer nem csak az említett kerület védelmére alkalmas, hanem például a különböző termékeket szállító csőhálózatok védelmére is.

Lézeres radar alapú kerületi rendszer

Területi Lézeres Érzékelő (Area Laser Sensor – ALS)

Az ALS két forgó lézerdetektort tartalmaz (LRF) egy készülékbe szerelve. A rendszer rövid infravörös lézer impulzusok bocsát ki körülbelül 6000 impulzus / sec gyakorisággal. A visszavert impulzusok az ALS-ben vannak érzékelve és létrehoz egy virtuális térképet a védett területről. A védett terület sugara 30 és 300 m között lehetséges. A berendezés telepítésekor az ALS “megtanulja” és tárolja a helyét a meglévő objektíveknek (épület, stb), amelyet továbbít a virtuális térképbe. A rendszer képes kapcsolatot teremteni a standard illesztőegységben(interfész) és továbbítsa a riasztást pl. weboldalon keresztül a létesítmény biztonsági igazgatójának okostelefonjáig.