A gázzal oltó beépített tűzoltó berendezések olyan helyiségek oltására alkalmasak, amelyekben érzékeny technológiák vagy nagy értékű berendezések működnek, mint pl. távközlési központok, szerverszobák, elektronikus vezérlőrendszerekkel felszerelt helyiségek, hajók gépháza, katonai létesítmények, stb.

Kínálatunkban szerepelnek a piacon jelenleg legjobb vezérlőszeleppel ellátott, gázzal oltó beépített berendezések, amelyek legendás megbízhatóságukról és biztonságukról ismertek. Az általunk használt indítószelepek az egyedülálló szerkezetüknek és az „iFlow” típusú egyedi technológiának köszönhetően jelen pillanatban a legbiztonságosabbak a piacon. Olyan speciális elemekkel vannak felszerelve, amelyek megakadályozzák az oltógáz véletlenszerű, nem kívánt kiszivárgását a nagynyomású acéltartályokból. Az irányítószelepek akár  300 bar-os üzemi nyomású rendszerek ürítése közben egyenletes átfolyást és állandó 60 bar kilépő nyomást biztosítanak.

A magasnyomású palackok az Európai Közösség TPED (Transportable Pressure Equipment Directive) irányelvének megfelelően vannak gyártva, ami maximális biztonságot szavatol működtetés és kezelés közben is.

Természetes oltógázok – IG 01, IG 55, IG 100, IG 541, CO2

Közönségesen előfordulnak a légkörben, színtelenek, a villamosságot nem vezetik, íztelenek és szagtalanok. Oltóhatásuk azon alapul, hogy a védett térben olyan szintre (15 % alá) szorítják az oxigénkoncentrációt, amely lehetetlenné teszi az égést. Sokrétűen felhasználhatók a különböző kockázatfajtákat rejtő helyeken.

Kémiai gázok – FM200 (HFC 227), NAF S 125 (HFC 125 ), Novec

A kémiai oltógázok alkalmazása a gépi berendezések vonatkozásában – a természetes oltógázokkal szemben – minimális helyigényű. Megfelelő oltókoncentrátum alkalmazása esetén nem veszélyeztetik a védett térben tartózkodó személyek egészségét.

A NOVEC a kémiai oltógázok legújabb generációjába tartozik.  Az előírt koncentrációban ártalmatlan az emberi szervezetre, és környezetbarát. Nemvezető, a légkörben gyorsan lebomló, és a globális felmelegedést csak elenyésző mértékben befolyásolja. Ez teszi a NOVEC-et az eddig használt, halonnal oltó oltógázok „legzöldebb“ helyettesévé.